Şırnak Haber

   

Anasayfa   I   İletişim   I   Şikayet Dilek   I   Açılış sayfası yap   I    Sık kullanılanlara ekle  

   

 TOKİLERİN KURA ÇEKİM TARİHİ BELİRLENMELI ARTIK     MUSİAD'TAN AÇIKLAMA...    MAÇ TARİHİ BELLİ OLDU.    MUSİAD'TAN AÇIKLAMA...    MAÇ TARİHİ BELLİ OLDU.    “TEFECİLER VE TEFE TÜFE ÜZERİNE…!”EDİ BESE…!    FİNAL FARKI...  

 
   
 
        Güneydoğu
        Türkiye
        Dünya
        Politika
        Ekonomi
        Eğitim
        Spor
        Sağlık
        Bilim Teknoloji

 

 

        Çok Okunalar

  TOKİLERİN KURA ÇEKİM TARİHİ BELİRLENMELI ARTIK

  MAÇ TARİHİ BELLİ OLDU.

  MUSİAD'TAN AÇIKLAMA...

  MUSİAD'TAN AÇIKLAMA...

  MAÇ TARİHİ BELLİ OLDU.

 

 

DOGÜNSİFED’dan Hükümete Destek

 

11.12.2007 12:07:22

Doğu, Güneydoğu Anadolu Sanayici ve İşadamları Dernekleri Federasyonu (DOGÜNSİFED) Genel Başkan Yardımcısı Tarkan Kadooğlu, GAP’ın Bir An Önce Bitirilmesi Gerektiğini Belirterek, “Tüzmen’den Şimşek’e Miras Olarak Kalan Özel Teşviki Mutlaka İstiyoruz” Dedi.

 

 

İHA- Hükümetin, Güneydoğu Anadolu Projesi'nin (GAP) tamamen bitirilmesine ilişkin bir program hazırlamasını memnuniyetle karşıladıklarını söyleyen DOGÜNSİFED Genel Başkan Yardımcısı Tarkan Kadooğlu, Doğu ve Güneydoğu Anadolu'nun sorunlarıyla ilgili şunları söyledi:

“Doğu ve Güneydoğu Anadolu'da sanayi belirli birkaç sektör üzerine oluşmadığından sektör ayrımı yapılmadan tüm yatırımlar teşvikten istifade etmelidir. GAP'ın tamamen bitirilmesi için 11 milyar dolara daha ihtiyaç olduğundan bahsediliyor. Bugüne kadar 23 milyar YTL harcanmış. Projenin bugünkü tablosu ise içler acısı durumda. Bir taraftan 1.7 milyon hektar sulamaya açılmayı beklerken, diğer taraftan Harran Ovası'nda aşırı sulamadan dolayı 15 bin hektar alan çoraklaşmış bir halde. GAP'ın 2010'da bitirilmesi MGK kararıydı. 2010'a 3 yıl kaldı ama GAP hala yerinde saymaktadır. Hükümetin, Güneydoğu Anadolu Projesi'nin tamamen bitirilmesine ilişkin bir program hazırladığını memnuniyetle öğrenmiş bulunuyoruz. Bu anlamda aktif bir süreç başladı denilebilir. Ancak bu programın bir an evvel uygulamaya geçmesi lazımdır. Zira, Doğu ve Güneydoğu Anadolu'nun sorunlarını ancak GAP ile çözümleyebiliriz."

KOSGEB'in KOBİ kredileri ve diğer bölgesel nitelikli kamu kredi kuruluşları desteklerinin, bölgesel gelişmişlik farkları dikkate alınmadan planlanmasının Doğu ve Güneydoğu illerini etkileyen sorunlardan birisi olduğuna dikkat çeken Kadoğlu, "Böyle olunca da, bölgelerimiz, bu gibi kamu desteklerinden gerektiği gibi faydalanamıyor. Bölgedeki yatırımcı kredi için istenen ipoteği göstermekte zorlanıyor. Çünkü diğer bölgelerle kıyaslandığında Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerindeki gayrimenkullerin değeri daha düşük. Bu sebeple doğulu işadamlarının beklentisi, bölgelere yönelik KOSGEB ve diğer kuruluş uygulamalarında en az 2 yılı ödemesiz, 5-10 yıl vadeli kredilerin verilmesidir. Bunun yanında gayrimenkul ipoteği kadar, işletme rehinlerinin de kabul edilmesini istiyorlar. Yatırım kredilerinde faiz oranının yüzde 10'dan yüzde 5'e çekilmesi ve makine teçhizatta destek miktarının yüzde 60'dan yüzde 80'e çıkarılması da diğer beklentileri. Teşvikler, bölgesel gelişmişlik farklılığına göre kademeli olmalı. Yani Düzce'ye yatırım yapandan 5 yıl hiç vergi alınmıyorsa, Şırnak'ta da bu süre 10 yıl olmalı. Doğu ve Güneydoğu Anadolu'da sanayi belirli birkaç sektör üzerine oluşmadığından sektör ayrımı yapılmadan tüm yatırımlar teşvikten istifade etmeli. Hükümetin bu yönde çalışmalarını yakından izlemekte, olumlu bulmakta ve desteklemekteyiz. Ancak, Tüzmen'den Şimşek'e miras olarak kalan özel teşviki mutlaka istiyoruz" diye konuştu.

 

        Yorumlanan Haberler

 

        Şırnak'ta Hava Durumu

ŞIRNAK'TA HAVA DURUMU  ŞIRNAK'TA HAVA DURUMU  ŞIRNAK'TA HAVA DURUMU

 

        Yararlı Linkler

T.C.Kimlik Numarası

Emekli Sandığı İşlemleri

Vergi Kimlik No.

SSK İşlemleri

BAĞKUR İşlemleri

Resmi Gazete

 

        Site İçi Arama

 

        Ziyaretçi Sayımız

2337955

 

 
 
 
 

 

Gelişen Şırnak Haber

Adres: Atatürk Mah. Bayındırlık Eski Binası Tel-Faks :+90 486 216 58 88 Merkez / ŞIRNAK - Türkiye
© Copyright Şırnak Haber 2004 Tasarım:Faruk GÜNEŞ

Şırnak Haber